house renovation, Warwickshire, ko&co architecture, brisbane architect, queenslander renovation,

warwickshire

Located in a peaceful tree lined street, this beautiful Queenslander was substantially extended over 20 years ago. Our brief was to refine the extension, primarily by recreating the existing deck and re-planning the interior.

The key to unlocking the floor plan was to relocate the internal stair to the rear of the floor plan, allowing the stair to perform a dual function. Combined with the eroding of lower level walls and replacement with bi-fold doors, a seamless indoor/outdoor connection between rumpus and garden is created. Detailing around the stairs is crisp and somewhat industrial, speaking directly to the polished concrete floor created by removing existing terracotta tiles.

The result is a light filled, contemporary family home with a transparent connection from street to garden.

key information

renovation and extension

type

completed

build time

2017

6 months

project collaborators

bartley burns

certification

kate mathieson photography

photographer

builder

james anthony constructions

vt consulting engineers

structural engineer

warickshire.jpg

"We are absolutely loving the new house and I constantly have to pinch myself when I wake up in the morning to so much light, breeze and a beautiful kitchen."

- Owner, Warwickshire

you may also like