View House High Res-57.jpg

view house

Located high on a hill overlooking Brisbane city, the View House is an ambitious and bold extension to a pre-war cottage. Barely visible from the street, the extension captures the spectacular view from all three levels and in parts, from the cottage itself. The cottage has been meticulously restored, maintaining the period features whilst providing a hint of the contemporary behind. 

The project was conceived to accommodate for a growing family. Broadly, the clients required more room and this was addressed by careful planning and reconfiguring of the existing spaces; turning a two-storey house to accommodate a third level. All levels retains and exploits the panoramic views to the expansive blue sky and the Brisbane CBD. 

key information

renovation and extension

type

completed

build time

2016

12 months

project collaborators

building certification consultants

certification

kate mathieson photography

photography

builder

owner

sta

structural engineer

view house.jpg

you may also like