garden house

The addition of a living room and small deck at the rear of this workers cottage in Red Hill has allowed the old cottage to open up to the garden and draw the landscape vistas from the adjoining lots deep into the plan. Located on narrow sloping site, the existing house benefited from a northerly aspect to the garden and a western outlook over the neighbouring house to Mt Cootha. 
 
The new addition exploits the aspect and views whilst protecting the living areas from the western sun, maximising the privacy of the adjoining neighbours and retaining the cottage character to the street.


 

key information

renovation and extension

type

completed

build time

2013

5 months

project collaborators

pop concrete

concrete bbq bench

ad structure

structural engineer

building surveying professionals

certification

builder

neisler constructions

james anthony constructions

concrete seat

roger d'souza

photography

you may also like