beenleigh state special school

Initiated by the Queensland Government’s Department of Education, a new multi-storey classroom building has emerged through a collaborative process of direct communication with the school community, staff, students, and parents in responding to the needs of a special school on the southside of Brisbane.

12 new classrooms, break-out areas, specialist amenities, student therapy rooms, and staff spaces have been designed to cater for an expanding student population. Splashes of colour within the classrooms and its surrounding learning spaces aim to spark creativity, illuminating the learning environment, and enhance student friendly spaces of nurture and growth.

Connectivity with adjacent buildings is enhanced through soft landscaping elements creating a more coherent connection from one space to the other. Perforated screens adopted in various locations heighten visual connection, and a redefinition of circulation between buildings integrate and unify the campus as a whole.


 

key information

new school building

type

2020

completed

department of education

client

project collaborators

wood & grieve

mechanical engineer

h design

hydraulic engineer

jeremy ferrier

landscape architect

civil/structural engineer

vt consulting

wood & grieve

electrical engineer

brisbane certification consultants

certification

architecture + access

dda consultant

palmer acoustics

acoustic engineer

kate mathieson photography

photographer

"KO&CoArchitecture always have the best interest of our school and our students’ unique needs in mind when designing the building, which has resulted in a design that we are very pleased with."

- Principal, Beenleigh Special School

you may also like