new build house, arnie's house red hill, ko&co architecture, brisbane architect

arnie's house

Discreetly located behind a pre 1946 cottage, this contemporary extension rises up high to the north to capture sunlight and sky views into the living areas. The existing cottage was raised to take advantage of the green vista over the neighbouring roof tops, whilst the interior was renovated to accommodate the necessities of contemporary living. The link between old and new is enhanced by a series of skylights, providing varying experiences of light and volume within the floor plan. 
 
Spatially, much of the planning of the existing cottage was retained. With the clients enjoying the outlook to the rear garden and the quieter peaceful aspect out towards the greenery, living and kitchen spaces were focused and redirected to maximise these views. Timber was utlised to integrate the old and the new, ensuring a seamless transition between the materials for the whole house. The material was also selected to complement the surrounding landscape in which the house is nestled within to enhance the relationship between indoor and outdoor. 


 

key information

renovation & extension

type

completed

build time

2015

6 months

project collaborators

certification

photography

builder

structural engineering

building surveying professionals

kate mathieson photography

james anthony constructions

ad structure

arnies house.jpg

you may also like