top of page
View from Oval.jpg

westside state school

A new multipurpose hall designed to facilitate basketball, netball, badminton and volleyball is nestled gently in southern end of a west side state school.

 

The materiality of the hall takes cues from the red brick and tin heritage building on the campus, with translucent sheeting used to illuminate the internal space. Surrounding the playing court is a kiosk, amenities and change facilities, storage and outside school hours care facilities.

At the crest of the space is a stage, adjacent to a foyer, followed by a covered entryway. This narrow entryway funnels students into the bright, open space, leading them to follow the circulation directed by the design.

The hall is located between the school oval and swimming pool, responding to the greenery of the site and connecting to outdoor activity areas. Open breezeways and large windows allow views of established trees to be experienced from inside the hall, demonstrating the green space is highly valued on this campus.

key information

new school building

type

due 2025

completion

department of education

client

project collaborators

ashburner francis

electrical.mechanical

h design

hydraulic engineer

project manager

capworks

vt consulting engineers

structural/civil

jeremy ferrier

landscape architect

palmer acoustics

acoustic engineer

jfp

arborist

bartley burns

certification

ko&co architecture

images

you may also like

bottom of page